top of page

OVER MIJ

Mijn naam is Monique Doggen-Eggermont. Ik ben getrouwd, moeder van twee zoons en woonachtig in Bergen op Zoom. Al meer dan 25 jaar werk ik in het speciaal onderwijs: eerst in het speciaal basisonderwijs (SBO), de laatste jaren in het voortgezet speciaal onderwijs (VSO).

Hiernaast heb ik sinds 2012 een eigen bedrijf waarin ik kinderen en (jong)volwassenen met een beperking of psychische aandoening/stoornis individueel begeleid. Dit varieert van huiswerkbegeleiding tot opvang en ondersteuning op allerlei gebieden (zie individuele begeleiding). Hierbij hebben paarden al zeer regelmatig een belangrijke rol gespeeld.

 

Inmiddels ben ik opgeleid tot gecertificeerd paardencoach. Tevens ben ik werkzaam geweest als Senior paardencoach bij Caprilli Coaching & Training. Daar verzorgde ik reïntegratietrajecten voor het UWV. Het omgaan met paarden is op zich al bijzonder. De combinatie van werken met kinderen en volwassenen en daarbij de hulp van paarden gebruiken, maakt voor mij het plaatje compleet (zie paardencoaching)

Het is voor mij belangrijk mij continu te blijven ontwikkelen op het gebied van coaching met én zonder het paard. Daarom houd ik mij naast het coachen bezig met het volgen van de benodigde trainingen en opleidingen. Voorbeelden hiervan zijn modules Neuropsychologie, Trauma en Hoogsensitiviteit.

2020-02-21-blik-en-bloos-fotografie-fotoshoot-zvb-monique-002.jpg
IMG_0597.JPG
Gevolgde opleidingen
Cert%25201_edited_edited.jpg
Cert%204_edited.jpg
Cert 6.jpg
Cert%202_edited.jpg
Cert 3.jpg
Cert 5.jpg
bottom of page