top of page

ERVARINGEN

Individuele begeleiding

"Sinds twee jaar kijkt onze dochter Amy van 22 jaar met Down Syndroom elke twee weken reikhalzend uit naar het uurtje individuele begeleiding bij MO.Care. De kracht van dit heerlijke uur ligt niet alleen bij Bobby de Shetlander, maar zeker in het enthousiasme van Monique, die precies weet en aanvoelt wat Amy die dag aankan. Als ouder is het telkens weer verrassend om te zien hoe vertrouwd en ontspannen Amy is tijdens het uur coaching. Ze leert o.a. afbeeldingen te matchen met woordjes, die Monique uitgeprint heeft. Amy ´leest´ het woord en samen met Bobby zoekt ze naar het bijbehorende plaatje. Monique zal Monique niet zijn als het thema niet aansluit bij de belevingswereld van Amy. Elke periode weer anders en heel actueel. Verbluffend hoe snel Amy dit oppakt. Amy voelt zich daardoor begrepen en vooral geprezen. Dat geeft haar, met al haar beperkingen, zelfvertrouwen en plezier in wat ze doet. Een grote pluim voor Monique en Bobby!"

Marti

"Ik ben Floor en heb Down Syndroom. Ik ken Monique al heel lang en ik rijd al op Chavez sinds hij bij Monique is.  Als ik verdrietig ben dan kan ik alles tegen hem vertellen en troost hij mij. Dan ga ik blij weer terug naar huis toe. Ik mag hem ook wassen en borstelen. Dat vindt hij fijn. Hij kent mij heel goed. Door Chavez leer ik veel en durf ik meer. Zijn bij Chavez is het hoogtepunt van de week.

 

Liefs van Floor"

Floor

"Monique begeleidt en coacht onze dochter Floor inmiddels meer dan 10 jaar. We hebben haar liefde voor paardecoaching en het zorgen dat mensen een stapje extra kunnen maken door de nabijheid van Chavez van dichtbij mee mogen maken. Ik durf te zeggen dat Floor is wie ze is onder andere door haar begeleiding. Door haar warme belangstelling, haar manier van benaderen, zorgt ze er samen met Chavez voor dat Floor nog steeds stapjes vooruit zet. Voor Floor is het moeilijk om verdrietige gebeurtenissen die bij het leven horen een plaatsje te geven. Door de coaching en het contact met Chavez, leert ze meer te relativeren en accepteren dat je niet in verdriet moet blijven hangen. Door het verzorgen van Chavez leert ze dat ze zich moet concentreren en contact moet maken. Dat je mensen aan moet kijken als ze tegen je praten of als jij tegen iemand praat. Liefde van dieren is onvoorwaardelijk en dat ervaart ze ook. Samen met Monique zijn ze een gouden combinatie. Ik gun iedereen hetzelfde mee te mogen maken. Je zult er geen spijt van krijgen. 

Wij kunnen Monique niet genoeg bedanken voor alles wat ze voor Floor en ons betekent."

Mariandra

"Anne was een heel verlegen en teruggetrokken jongedame, die daarnaast ook nog angstig de wereld in keek. Toen leerden wij Monique kennen. De inzet van Monique betekent erg veel voor ons, zij kreeg Anne bijvoorbeeld zover mee te gaan naar de manege waar haar paard staat. Hier verzorgt Anne Chavez waardoor ze steeds meer zelfvertrouwen kreeg.

Bedankt Monique, wij hopen dat je Anne nog lang zal begeleiden en uitdagen."

Diana van den Kieboom

IMG_0625.JPG
LOGO.png
bottom of page