ERVARINGEN

Paardencoaching

"Ik was heel erg bang voor honden en Ollie ging mij helpen. Ik moest met Ollie een parcours lopen en ik moest lopen als de leider. Ook wiebelen met je tenen en blazen. Het is altijd heel leuk met Ollie, want het is een heel lief schattig paardje. Monique heeft mij veel geleerd over honden. Nu gaat het heel erg goed met honden. Soms aai ik ook honden."

Diede, 7 jaar

"Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en interesse ging ik op een avond naar Monique en Chávez voor mijn coachingsessie met paarden. Ik ben al mijn hele leven bekend met paarden dus dat gedeelte was voor mij niet nieuw. Toch was dit een andere ervaring dan mijn gebruikelijke omgang met paarden en het rijden.

 

Na een korte inleiding waarin mijn vraagstuk helder was ben ik de bak ingestapt. Monique bleef buiten de coachings”zone” staan zodat ze met mij in gesprek kon gaan en Chávez en ik alle ruimte kregen om te “voelen”. Chávez reageerde gelijk heel sterk op mijn spanning. Monique verhelderde dit gedrag voor mij op een duidelijke manier en stelde verschillende vragen. Steeds aflezend hoe Chávez hierop reageerde. Hoe meer Monique de diepte inging hoe meer Chávez een beschermende rol innam. Wat een bijzondere ervaring was het dat een dier, die helemaal niet begrijpt wat er gezegd wordt, intuïtief aanvoelt wat er gaande is. Voor mij was het een gigantisch leerproces. Mijn hoofd “uitschakelen” en inzichtelijk krijgen wat ik voel.

 

Ik zou iedereen aanraden als cadeautje voor jezelf om eens een sessie bij Monique en Chávez te doen. Het werkt ontzettend verhelderend. Alles gaat in een prettige en vertrouwde sfeer zodat niks ongemakkelijk voelt.

 

Ik wil Monique en Chávez dan ook enorm bedanken voor deze bijzondere ervaring."

Ashley Buick

Irene van Kemenade

"Ik vond mijn ontmoeting en de snelle connectie met Chavez uitermate indrukwekkend. Chavez en Monique haalden feilloos mijn kwetsbare punten naar boven waardoor het een emotionele maar zeer waardevolle ontmoeting werd, die me ook daarna nog een aantal dagen intensief heeft bezig gehouden en aangezet heeft tot het maken van keuzes. 

 

Deze sessie bij MO.care was een zeer bijzondere en uiteindelijk heilzame ervaring die ik iedereen van harte kan aanbevelen.  

 

Groet, Irene"

"Ik heb begin zomer een sessie gehad bij Monique,  met m'n eigen paard omdat ik weleens wilde zien hoe hij op mijn gevoelens en emoties die ik op dat moment had reageerde. Ik ben er blanco ingegaan, had dit nog nooit meegemaakt. Ik werd samen met m'n paard in de binnenbak van de manege gezet, de bak was kleiner gemaakt d.m.v afzetlint. Er werd contact met mij en m'n paard gemaakt, iets wat we vaker hebben natuurlijk, maar ik mocht hem niet aankijken. Mijn paard reageerde in 1e instantie "gewoon ", hij dacht, even lekker kroelen! Maar omdat ik hem niet aankeek ging hij reageren. Ik zat in mijn eigen gedachten,  en die had ik op dat moment heel veel.  Teveel meegemaakt op een te korte tijd. Ik worstelde ook met keuzes, keuzes die ik wel of niet wilde maken. De reacties van mijn paard waren geweldig,  hij reageerde, en hoe!

 

Ik vond dit een hele bijzondere ervaring, heb er daarna nog lang bij stil gestaan.

 

Monique handelde heel professioneel,  bleef continu buiten het afzetlint de boel observeren. 

 

Ik heb er toen veel aan gehad,  en heb nu ook keuzes gemaakt. Een aanrader, dit blijft niet bij 1 sessie."

Karianne

"Enige tijd geleden werd ik door Monique uitgenodigd om mee te doen aan een sessie met haar paard Chevaz. Hoewel ik altijd erg kritisch sta tegenover dit soort nieuwe vormen van "trainingen" was ik volkomen verbaasd over datgene wat ik tijdens de sessie heb ervaren. Monique wist op een professionele manier de talenten van haar paard effectief in te zetten om juist de gevoelens die bij mij aanwezig waren zichtbaar te maken. Na een periode van druk bezig zijn met bestuurlijke activiteiten, ben ik sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen, niet meer actief in de gemeenteraad. Omdat ik mezelf nog fit en energiek genoeg voel, ben ik mezelf nu aan het orienteren op andere maatschappelijke bezigheden. Ik ben dus zoekende. En juist dat laatste gaf Monique met Chevaz helder en duidelijk aan.
Wel zal er een gedegen follow-up in de vorm van een vervolgtraject i.h.k.v. coaching moeten plaats vinden vind ik ,om de sessie nog effectiever te laten zijn."

Drs. P.M.I. van den Kieboom

Chavezbew.png
LOGO.png